En rekke utøvere har hatt stor nytte av programmet, “Mental fokus”. Alle som deltok for Norge i Vancouver OL 2010 hadde med seg “Mental Fokus” sticken.
Helene Olafsen
Olaf Tufte
Alexander Dale Oen (RIP)
“Å være tilstede mentalt er helt avgjørende for å kunne forbedre de små tingene som gir deg motivasjon, som gir deg glede, som gjør deg bedre – som gjør deg best.”
Et viktig element i Mental Styrke er å øve seg på å bruke energien på det som kan gjøre deg bedre. La ikke uvesentligheter og mulige energitappere ”sette seg fast i hodet” og forstyrre fokus. Det som ikke er viktig skal man kun ”Registrere og ikke engasjere” seg i.
Mental fokus er selve forskjellet mellom et topp løp og et middels løp. Alle mine fysiske forberedelser kan være optimale, men det er bortkastet om jeg ikke er tilstede og mentalt fokusert på målet og utførelsen.
Mette Solli
Suzann Pettersen
Fredrik Meek
Tilstedeværelse i det du gjør er mer enn bare å være fokusert og konsentrert. Det handler om å være tilstede i kroppen og sinnet, få kontroll på pusten. Det handler om å kjenne etter å være våken i seg selv for å prestere bedre, håndtere ytre og indre stress, og for å kjenne på de små opplevelsene i treningen som bidrar til de store opplevelsene i kamp.

“Mental fokus” er kritisk god prioritering og å ta de rette valg underveis, for så å ta ut dette i konkurransene.

World Skills/billakkering

Mental trening har lært meg en tenkemåte som gjør at jeg takler stress under konkurranse. Jeg har klarere fokus på mine arbeidsoppgaver.

Anders Nilsen
Marit Breivik
Frank Eirik Abrahamsen
Fotojournalist / Grunder av Fotografiutdanningen ved Norges Kreative Fagskole

“Det handler om å rydde opp i hodet, prioritere de viktige tingene i riktig rekkefølge, sette seg overkommelige, (eller høye mål) og finne den riktige motivasjonen du trenger for å glede deg over det du gjør på jobb eller på trening, noe som igjen skaper bedre resultater.”
Hovedcoach Lagspillidretter Landslagstrener 1994-2009, med 13 mesterskaps- medaljer (EM, VM, OL)
 
“Topp prestasjon handler om å være i ’Nu’et’! Til stede, på trening og i konkurranse, her og nå! Nøkkelen til dette? Oppmerksomhetsprogrammene i “Mental Fokus” gir deg god veiledning i å øke tilstedeværelsen din både i hverdagen og på trening!”
Utdanning: Doktorgrad i idrettspsykologi ved Norges Idrettshøgskole, med spesielt fokus på motivasjon og prestasjonsangst i eliteidrett.  

“Sammenhengen mellom å tenke rett og gjøre rett er ikke 100%, men sammenhengen mellom å tenke feil og gjøre feil er mye større” (Bob Rotella). Å lære seg å tenke rett til rett tid – tar tid. Mange utøvere sender e-poster og takker for bedre prestasjoner etter at de har øvd på å være til stede, med rett fokus til rett tid. “Mental Fokus” gir deg en ”head start”!

Inntekten Olympiatoppen får på dette programmet skal gå til utvikling av unge utøvere.
www.olympiatoppen.no

iMax:Focus Partnere

Universal Music DN Aktiv
Snarøya World Skills
All Sports XXL Sunn Jenteidrett